ניסוי הממתקים הצפים והשוקעים
החומרים:
ממתקים מסוגים שונים: שוקולד, סוכריות קשות (למציצה), קיט-קט, סניקרס, מרשמלו
מים
כוס/קערית שקופה
הניסוי:
- לשים את הממתק במים.
- להסתכל מה קורה לממתק – האם הוא שוקע או צף?
- אם יש לכם סניקרס או קיט קט – שברו את ציפוי השוקולד. האם אתם רואים שנוצרו בועות?
מה בעצם קרה?
סוגים מסוימים של ממתקים, כמו קיט קט סניקרס, ומרשמלו מכילים גם אוויר שלכוד בהם. עובדה זה גורמת להם לצוף.
ניסוי הסוכריות החמוצות
החומרים:
סוכריות חמוצות (לדוגמה, בטעם לימון) אפשר גם סוכריות מסטיק בטעם חמוץ
אבקת סודה לאפייה
1 כפית
מים חמים (בערך ½ כוס)
כוס/קערית שקופה
הניסוי:
- להמיס את הסוכרייה במים החמים. בסוכריות קשות יותר מומלץ לכתוש אותן לפני ההכנסה למים.
- לפזר כפית אבקת סודה לשתייה על המים. ראו כיצד נוצרות בועות – הבועות הן סימן להימצאות חומצה.
מה בעצם קרה?
כששמנו את הסוכרייה החמוצה במים עם אבקת הסודה לשתייה – התגובה ביניהם יצרה גז שנקרא דו-תחמוצת הפחמן. גז זה אחראי ליצירת הבועות.