החומרים:
ביצים
סיר
מים
קערה
הניסוי:
להרתיח את הביצים במים עד שיתקשו.
לצנן את הביצים תחת מים זורמים ולהניח במקרר.
להניח בקערה את הביצים הקשות עם ביצים אחרות (שלא בושלו).
כעת צריך לבדוק איזה מן הביצים הן הביצים הקשות:
– לסובב את הביצים על צידן – אחת אחרי השנייה.
– לסובב את הביצים – לעצור את הסיבוב ולא לגעת בביצה.
– הביצה הלא מבושלת תמשיך להסתובב אך הביצה המבושלת תעצור במקומה.
מה בעצם קרה?
הביצה הלא מבושלת מכילה חלבון וחלמון. גם אם הפסקנו לסובב את הביצה היא תמשיך להסתובב משום שהנוזלים בביצה אינם קשורים לקליפת הביצה ולכן הם ממשיכים לנוע.