החומרים:
בלונים
2 כפות אבקת סודה לאפייה (לכל בקבוק)
חומץ
משפך קטן
בקבוק בעל פתח צר (כך שאפשר יהיה "להלביש" עליו את קצה הבלון)
אפשרי: צבעי מאכל
אופן הניסוי:
- למלא את הבקבוק בחומץ. למראה ססגוני יותר אפשר להוסיף לחומץ צבעי מאכל.
- בעזרת המשפך לשים מעט אבקת סודה לאפייה בתוך הבלון.
- להלביש את צוואר הבלון על צוואר הבקבוק (לשמור שעדיין הסודה לאפייה לא תיפול לחומץ שבבקבוק).
- להרים את הבלון מעלה – כך שכל אבקת הסודה לאפייה תיפול לתוך החומץ.
וראה זה פלא – הבלון התנפח מעצמו!
כיצד זה קרה?
אבקת הסודה לאפייה והחומץ יצרו תגובה כימית שהתוצאה שלה היא יצירת גז דו-תחמוצת הפחמן (CO2). הגז הוא שגרם לניפוח הבלון.