בונבוניירת שוקולד

 

 

מאת: עדנה בנט אבן-אורfood-craft4

מתוך אתר ynet

 

החומרים:

 

ניירות צלופן או נייר כסף חתוך לריבועים במידה הרצויה.

תבנית נקייה של יציקות גבס קטנות (שטוחות יחסית) או תבנית סיליקון עם צורות או דמויות.

150 גרם שוקולד חלב או מריר + 20 גרם חמאה. אם הצורות עמוקות יחסית, ייתכן שצריך להכפיל את כמויות השוקולד והחמאה הניתנות פה.

סליל סרט לקישוט, לא חיוני.

קופסת קרטון כלשהי, קטנה או בינונית.

דבק פלסטי, מכחול ומספריים

נייר לבן או חלק (אפשר בהחלט גם נייר עיתון) בגודל 1/4 גיליון.

 

 

הכנת השוקולדים והבונבוניירה:

 

  1. ממסים 150 גרם שוקולד + קוביית 20 גרם חמאה במיקרו או על הגז.
  2. כשהכול נמס, מערבבים היטב עד שמתקבל ממרח קרם שוקולד.
  3. בעזרת סכין מחדירים היטב את הממרח לתוך הצורות, התבניות. משטחים בסכין, מעבירים אותה על פני התבנית כולה ואוספים בזהירות את שאריות השוקולד, מבלי לגרוע מהשוקולד ב'חורים' (בדומה לעבודת שפכטל). כדאי להציץ 'מלמטה' ולראות שאכן השוקולד הוכנס היטב וקיבל את צורת התבנית, כך שלא נוצרו בועות אוויר. אם יש בועות, כדאי להוסיף מעט שוקולד, ללחוץ אותו פנימה, לשטח שוב ולאסוף את השאריות.
  4. מכניסים את התבנית עם השוקולד למקפיא לחצי שעה או יותר.
  5. בזמן שהשוקולד במקפיא מכינים את ה"בונבוניירה". את הנייר הלבן אפשר לקשט בעזרת שבלונות או חותמות. אם אין בבית, אפשר פשוט לצייר על הנייר כולו. זו הזדמנות גם לאפשר לילדים למשוח את השפתיים בשפתון של אימא ולנשק את הנייר עשרות נשיקות, עד שיהיה מלא בהן. מובן שאפשר גם להשתמש בכל נייר אריזה המצוי כבר בבית.
  6. מורחים דבק פלסטי על קופסת קרטון ומדביקים עליה היטב את "נייר האריזה".
  7. אחרי כחצי שעה מוציאים את התבנית מהמקפיא, ובעדינות מחלצים ממנה את השוקולדים שנוצרו.
  8. עוטפים כל יחידה בנפרד בצלופן או בנייר כסף. אפשר לקשור בסרט או לחבר בעזרת סלוטייפ.
  9. מכניסים את השוקולדים העטופים לקופסה, וסוגרים. מגישים למי שאוהבים…