החומרים (להכנת מולקולה אחת):
½ כוס עמילן (קורנפלור)
2/3 כוס מים
1 כוס אבקת סודה לאפייה
קיסמים
סיר קטן/מחבת
אפשרות: צבעי מאכל
אופן ההכנה:
- בסיר קטן או מחבת לערבב את העמילן, מים ואבקת הסודה לאפייה. לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב – עד לקבלת תערובת המזכירה מחית תפוחי אדמה. לילדים קטנים יותר מומלצת השגחה של מבוגר. להוריד מן האש ולהניח לצינון.
- בשלב זה ניתן לחלק את התערובת לכמה חלקים ולכל חלק להוסיף צבע מאכל אחר.
- לגלגל את התערובת לצורת כדורים קטנים – אם יש צורך להוסיף עוד קורנפלור לתערובת רכה יותר. על הכדורים להיות קצת יותר גדולים מגודל אפונה. לגלגל לפחות 10 כדורים קטנים.
- להתחיל לבנות את המולקולה: להכניס את הקיסם לכדור בעומק של כ-1 ס"מ.
- להמשיך לבנות את המולקולה ע"י הוספת קיסמים וכדורים.
- להניח את המולקולה לייבוש מלא בשמש, או במקום יבש וחמים.